Tuomarille

Jokaisella joukkueella on vuorollaan tuomarivuoroja lauantaina ja sunnuntaina. Tuomarivuorolla tarvitaan vähintään yksi päätuomari ja yksi pisteiden laskija. Toivottavaa on myös yksi rajavahti kummallekin puolelle, joka näkee hyvin sisälle ja ulos menneet iskut ja syötöt, ja helpottaa näin päätuomarin työtä. Pillin, pelilomakkeen ja kynän saa ennen peliä hakea toimitsijateltasta ja sinne se pitää toimittaa myös pelin jälkeen.

Tuomari aloittaa vihellyksellä pyytääkseen kummankin joukkueen kapteenit luokseen ja suoritetaan kättely. Kapteenien välillä suoritetaan arvonta (esim. pilli toiseen käteen piiloon selän taakse ja tulee arvata kummassa kädessä pilli on). Vierasjoukkueen kapteeni saa arvata. Se kumpi voittaa arvonnan saa valita joko aloituspuolen tai aloituspallon. Tuomarin kuuluu käsimerkillä ja vihellyksellä antaa syöttölupa aina kun on aloitussyötön aika. Kun pallo päättyy siihen, että pallo toimitetaan vastapuolen kenttään onnistuneesti, saa joukkue pisteen. Jos pallo on ulkona, vaihtuu puoli ja toisen joukkueen syöttövuoro. (tuomarin käsimerkit sisällä tai ulkona). Kun pelaaja häiritsevästi tekee verkkovirheen tai hyppää vastustajan puolelle, tulee tuomarin puhaltaa verkkovirhe. Jos kentällä on ylimääräinen pallo tai tuomari ei näe selkeästi miten pelattu pallo päättyy, tulee hänen viheltää uusi pallo.

Kun jompi kumpi joukkue haluaa aikalisän, tulee tuomarin viheltää se pelikatkon aikana. Aikalisä on kestoltaan noin minuutti, jonka jälkeen tuomari viheltää pelaajat takaisin kentälle. Kun erä ja peli loppuu, viheltää tuomari sen merkiksi. Pelin loputtua joukkueet siirtyvät takarajalle yhteishuutoon, jonka jälkeen suoritetaan kättely ja lopuksi tuomari pyytää kummankin joukkueen kapteenin allekirjoitukset.